Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider Slider 6

Redactie


Nekpijn tijdens het autorijden? 3 handige tips

Geplaatst door Redactie

Fysiotherapie kan een effectieve oplossing bieden voor het verlichten van nekpijn tijdens het autorijden en het verbeteren van uw rijervaring.
Lees meer

Hoge rugpijn bij vrouwen: oorzaken en houdingstips

Geplaatst door Redactie

Hoge rugpijn is een veelvoorkomende aandoening die vrouwen van alle leeftijden treft. Wilt u dit voorkomen? Dat leggen wij uit in deze blog.
Lees meer

Linkshandigen hebben geen twee linkerhanden, maar rechtshandige hulpmiddelen.

Geplaatst door Redactie

Wist u dat bijna alle werkomgevingen, gereedschappen en apparaten primair ontworpen zijn op rechtshandig gebruik? Iets waar bijna niemand bij stilstaat, alleen 10 procent van de Nederlandse bevolking. De 10 procent die zijn of haar linkerhand als dominante hand gebruiken. Als linkshandige is het dus soms moeilijk om bepaalde dingen te doen. Zij hebben geen twee linkerhanden, slechts gebrek aan linkshandige hulpmiddelen. Iets wat kan leiden tot lichamelijke klachten, bijvoorbeeld klachten aan de hand of pols. Maar waarom?
Lees meer

Terug naar School: Voorkom nek- en schouderklachten met deze tips

Geplaatst door Redactie

De zomervakantie is voorbij gevlogen en het is weer tijd om terug te gaan naar de school- of collegebanken. Voor jongeren en studenten betekent dit vaak lange uren zitten, het dragen van zware rugzakken en veel tijd doorbrengen op smartphones en laptops. Helaas kan dit leiden tot vervelende nek- en schouderklachten. Maar geen zorgen, wij staan voor u klaar met handige tips om deze klachten te voorkomen en een gezonde start van het nieuwe schooljaar te garanderen.
Lees meer

Hypermobiliteit, hoe kan fysiotherapie daarbij helpen?

Geplaatst door Redactie

Bij hypermobiliteit denken we snel aan iemand die ontzettend lenig is. Toch is het mogelijk dat mensen die hypermobiel zijn, zich juist sneller stijf voelen en sneller last hebben van overbelaste pezen en spieren. In dat geval spreken we van een hypermobiliteitssyndroom (HMS). In deze blog vertellen we meer over hypermobiliteit en HMS en leest u hoe u zelf kunt testen of u hypermobiel bent.
Lees meer

Hoe kom je van een hernia af?

Geplaatst door Redactie

Een hernia kan een flinke pijnlijke bedoening zijn. Hernia’s kunnen op verschillende plekken in je lichaam optreden. De onderrug en de nek worden het meest getroffen. Gelukkig biedt fysiotherapie een goede oplossing. Denk je dat je een hernia hebt, blijf er dan niet te lang mee rondlopen. In het algemeen geldt dat hoe eerder je een diagnose krijgt en hoe eerder je met de behandeling begint, hoe groter de kans is dat je volledig herstelt. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende soorten hernia’s en hoe fysiotherapie jou kan helpen bij het herstellen van een hernia.
Lees meer

Rugklachten op de fiets? Ontdek hoe u ze kunt voorkomen

Geplaatst door Redactie

Fietsen is een geweldige manier om fit te blijven, de natuur te verkennen en te genieten van de vrijheid die je ervaart. Maar voor veel mensen kan fietsen ook leiden tot rugklachten. Of je nu een fanatieke wielrenner bent of gewoon af en toe op de fiets stapt, het is belangrijk om te weten hoe je rugklachten kunt voorkomen en verlichten tijdens het fietsen. Ervaar je rugklachten op de fiets? Wij helpen je op weg met onze tips in deze blog.
Lees meer

Tenniselleboog bij Padellen

Geplaatst door Redactie

Bent u regelmatig op de padelbaan te vinden? Dan bent u niet de enige. Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld, ook in Nederland. Bij Padel liggen er, net als bij andere sporten, ook blessures op de loer. Veel voorkomende blessures zijn schouderblessures, knieblessures, enkelverstuikingen en elleboogklachten. In deze blog richten wij ons op elleboogklachten, met name de tenniselleboog. Meer weten? Lees dan verder!
Lees meer

De 3 meest voorkomende schouderklachten

Geplaatst door Redactie

Wanneer u last krijgt van één van uw schouders merkt u direct hoe vaak u uw schouders beweegt. Bijvoorbeeld bij het aantrekken van uw jas. Of bij het kammen van uw haar of het tillen van de boodschappentas. Die dagelijkse activiteiten worden lastig door de pijn aan uw schouder. Maar waar komt die schouderklacht opeens vandaan? Er zijn verschillende oorzaken voor schouderklachten aan te wijzen. De drie meest voorkomende schouderklachten die wij binnen onze praktijk zien, hebben we voor u op een rijtje gezet.
Lees meer

Rugpijn: oorzaken en tips op een rijtje

Geplaatst door Redactie

Wist u dat lage rugpijn één van de meest voorkomende gezondheidsklachten is? Niet zo gek dus als u er weleens last van heeft gehad. De klachten nemen vaak toe naarmate uw leeftijd vordert. Naast leeftijd zijn er vaak andere oorzaken die kunnen leiden tot rugklachten, zoals leefstijl, fysiek werk of een verkeerde houding. In deze blog vertelt Koos van Chastelet u meer over de oorzaken en geeft u tips hoe u rugpijn zelf kunt voorkomen.
Lees meer

Zweepslag: voorkomen is beter dan genezen

Geplaatst door Redactie

Het kan u zomaar gebeuren: u bent lekker aan het sporten en ineens voelt u een scherpe pijn in uw kuit. Doorlopen is geen optie meer, want dit is vaak veel te pijnlijk. Klinkt het u bekend? Dan kan het zijn dat u een zweepslag in uw kuit heeft. Hoe deze blessure ontstaat en wat u zelf kunt doen om dit te voorkomen, dat leggen onze sportfysiotherapeuten Jochem en Saskia u graag uit in deze blog.
Lees meer

Is uw vingers knakken slecht voor uw kraakbeen?

Geplaatst door Redactie

Het is een gewoonte die veel mensen hebben: het knakken van de vingers. Sommigen vinden het heerlijk om te doen, terwijl anderen het afschuwelijk vinden om te horen. Het knakken van vingers is een fascinerend fenomeen dat nog steeds niet volledig begrepen wordt. Wat gebeurt er eigenlijk in uw vingers als u ze knakt? En is het echt zo slecht voor u als mensen beweren? Onze handfysiotherapeut Max Hartvelt legt het u uit!
Lees meer

Scoliose en kyfose: wat is het en wat kunt u doen?

Geplaatst door Redactie

Heeft u wel eens het idee dat uw rug niet helemaal recht staat? Lijkt hij naar links of rechts af te wijken of heeft u het idee dat u een ‘bochel’ aan het ontwikkelen bent? En heeft u daardoor vaak rugpijn, spierpijn of kunt u zich misschien wel minder goed bewegen? Dan is het tijd om de hulp in te roepen van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.
Lees meer

Scheenbeenklachten bij hardlopen

Geplaatst door Redactie

Er zijn veel verschillende benamingen voor scheenbeenklachten. Zoals bijvoorbeeld shin splints, athletes shin, springschenen of springbenen. Hoe het ook heet, scheenbeenklachten of scheenbeenblessures zijn geen pretje. U kunt zowel aan de voorkant als aan de achterkant van uw scheenbeen pijn ervaren. Hoe ontstaan scheenbeenklachten precies en wat kunt u er aan doen? Onze collega Jochem vertelt u er graag meer over in deze blog.
Lees meer

Spierpijn in uw rug, schouders of nek? Dat kan door stress komen!

Geplaatst door Redactie

Heeft u regelmatig last van rugpijn? Of staan de spieren in uw nek gespannen? Dan kan het goed zijn dat u misschien ongemerkt ontzettend veel stress ervaart. Dat stress nadelige gevolgen heeft voor ons lichaam wist u waarschijnlijk al. Veel mensen worden bijvoorbeeld moe, krijgen hoofdpijn of hebben minder of juist meer zin in eten. Maar wist u ook al dat stress kan zorgen voor spierpijn?
Lees meer

3 veel voorkomende hand- en polsklachten

Geplaatst door Redactie

Als u last heeft van een hand- en/of polsklacht, is dat geen pretje. U wordt direct beperkt in al uw dagelijkse bezigheden. Mankeert u bijvoorbeeld iets aan uw duim, dan kunt u bijna niets meer goed vastpakken. Heeft u last van artrose in uw hand, dan weet u dat u moeite heeft met het opendraaien van een potje. Is uw pink gebroken? Dan is de fijne motoriek van uw hand opeens veel minder. Hand- en polsklachten kunnen op allerlei manieren ontstaan. Door het sporten, een valpartij, een aandoening of door overbelasting. We bespreken in deze blog drie veel voorkomende hand- en polsaandoeningen.
Lees meer

5 Tips voor meer lichamelijke balans

Geplaatst door Redactie

Heeft u last van een slechte balans? Dit kan u flink beperken in het dagelijks leven! Daarom hebben wij 5 tips voor u op een rijtje gezet die u kunnen helpen bij een beter evenwicht.
Lees meer

Is krachttraining voor kinderen ongezond?

Geplaatst door Redactie

Vraagt u zich af of krachttraining voor kinderen ongezond is? Uit onderzoekt blijkt het tegendeel! Let wel op onze 3 belangrijke aandachtspunten en zorg voor de juiste begeleiding!
Lees meer

Voorkom blessures tijdens wintersport met deze 3 tips

Geplaatst door Redactie

Jaarlijks zien we veel sportblessures onder wintersporters. Daarbij zien we niet alleen knie- en enkelblessures voorbij komen, maar ook letsel aan hoofd, schouders, rug en zelfs de tenen. Als u vaak op de skipiste staat, weet u dat skiën of snowboarden een heerlijke kick geeft. Dat gevoel wilt u zo lang mogelijk vasthouden. Dus op een blessure zit u totaal niet te wachten. Hoe kunt u tijdens uw wintersportvakantie blessures voorkomen? Onze therapeuten hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.
Lees meer

Burn-out en psychosomatische fysiotherapie

Geplaatst door Redactie

Een burn-out geeft zowel mentale als lichamelijke klachten. Voor de behandeling van stressgerelateerde klachten kan een psychosomatisch fysiotherapeut hulp bieden. Lees verder…
Lees meer

Wat moet u doen als u ischias heeft?

Geplaatst door Redactie

Als u lage rugpijn ervaart die uitstraalt naar bil en benen, dan kunt u ischias hebben. Wat dat is, hoe het ontstaat en wat u eraan kunt doen vertellen we u in deze blog.
Lees meer

Last van stijve spieren in de winter?

Geplaatst door Redactie

Heeft u last van stijve spieren door kou in de winter? Dan geven wij u 5 tips wat u er tegen kunt doen, zonder extra te stoken!
Lees meer

Goede voornemens die u wel vol kunt houden

Geplaatst door Redactie

Wilt u ook fit en gezond beginnen aan het nieuwe jaar? Wij hebben 6 goede voornemens voor u opgesteld die makkelijk mee te nemen zijn in uw routine!
Lees meer

Wat is een frozen shoulder?

Geplaatst door Redactie

Een frozen shoulder wordt gekenmerkt doordat het schouderkapsel fibroseerd. Dit wil zeggen dat het weefsel verandert in een structuur wat vergeleken kan worden met littekenweefsel. Dit gaat gepaard met een ontstekingsreactie waardoor er veel pijn en bewegingsbeperking ervaren kan worden.
Lees meer

Nieuwsbrief / Cliëntenraad

Geplaatst door Redactie

De Cliëntenraad brengt gevraagd en ongevraagd voorstellen en adviezen uit over onderwerpen aangaande de werkwijze en organisatie van de maatschap in de breedste zin van het woord. Uitgebreide informatie over onze werkzaamheden is te lezen op de site van de Maatschap Woerden.
Lees meer

Gewichtstoename bij koud weer

Geplaatst door Redactie

Last van gewichtstoename bij koud weer? Lees verder hoe onze fysio u verder kunt helpen.
Lees meer

Goed verzekerd voor fysiotherapie in 2023

Geplaatst door Redactie

Wilt u in 2023 gebruik blijven maken van fysiotherapie? Zorg dan dat u de juiste zorgverzekering kiest. In onze blog zetten we alle informatie en de beste aanvullende pakketten op een rijtje!
Lees meer

Oedeem, wat is het en wat kunt u eraan doen?

Geplaatst door Redactie

Oedeem is een ander woord voor zwelling of vochtophoping in het lichaam. benieuwd wat fysiotherapie voor u kan doen, lees het in de blog.
Lees meer

4 behandelingen waarvan u niet wist dat ze onder de basisverzekering vallen

Geplaatst door Redactie

Vragen over fysiotherapie in de zorgverzekering? Bekijk dan eens de 4 behandelingen waarvan u niet wist dat ze onder de basisverzekering vallen!
Lees meer

Wat is een nekhernia?

Geplaatst door Redactie

Een nekhernia: wat is het precies en hoe ontstaat het? En nog belangrijker: wat kunt u er aan doen? Onze fysiotherapeut vertelt het u in deze blog!
Lees meer

De meest voorkomende beenblessures bij sporters

Geplaatst door Redactie

Beenblessures zijn een veelvoorkomend probleem bij sporters. Van shin splints tot een verzwikte enkel; met fysiotherapie helpen wij u zo snel mogelijk te herstellen.
Lees meer

Meld je nu aan voor de cursus ski-fit!

Geplaatst door Redactie


Waarom is slaap zo belangrijk voor onze gezondheid?

Geplaatst door Redactie

Slapen is voor de mens essentieel. Het zorgt er namelijk voor dat wij de volgende dag vol energie er tegenaan kunnen. Lees meer over het belang van een goede nachtrust.
Lees meer

Valpreventie

Geplaatst door Redactie


Back 2 School zonder rugklachten

Geplaatst door Redactie

Na een lange lesdag last van rugpijn? Met onze 4 tips kunt u of uw kind snel weer genieten van school zonder rugklachten. Lees snel verder in onze blog!
Lees meer

Op zoek naar revalidatie na een operatie?

Geplaatst door Redactie

Bent u op zoek naar fysiotherapie bij revalidatie na een operatie? Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen u snel weer op weg. Wij stellen graag een op maat gemaakt behandelplan voor u op.
Lees meer

Brisk Walking: een goede methode voor jong en oud om gezond te blijven

Geplaatst door Redactie

Brisk Walking is goed voor uw gezondheid. Het helpt u fitter en slanker te worden en verlaagt bovendien het cholesterolgehalte in uw bloed. Ontdek hoe u door stevig te wandelen gezondheidswinst kunt boeken.
Lees meer

Sporten en bewegen met parkinson

Geplaatst door Redactie


Manuele therapie: wat is het en voor wie?

Geplaatst door Redactie


Patiënten waarderen ons met een 9,1!

Geplaatst door Redactie


Fysiosportgroepen in de avond

Geplaatst door Redactie


Vacature Manueeltherapeut

Geplaatst door Redactie

De vacature bestaat uit: • 20-36 uur per week. incl 1 avond. • Werkzaamheden op 2 locaties.
Lees meer

HKZ audit behaald!

Geplaatst door Redactie


vacature oedeemtherapeut

Geplaatst door Redactie


Echografie bij bekkenfysiotherapie

Geplaatst door Redactie


Thuiswerken en nekklachten

Geplaatst door Redactie


Nieuw telefoonnummer 0348 724700 St. Antonius Ziekenhuis

Geplaatst door Redactie


Herstel na Covid

Geplaatst door Redactie


Symposium Covid19

Geplaatst door Redactie


Interview met Mirjam Otto

Geplaatst door Redactie


Nieuw telefoonnummer locatie St Antonius

Geplaatst door Redactie


Medisch specialistische revalidatie bij oncologie

Geplaatst door Redactie