Peesproblemen (en Shockwavetherapie)


Wat voelt u?

Dankzij uw pezen kunnen spieren zich hechten op een vast punt in het lichaam. Meestal gaat het om de aanhechting van een spier op een bot. Spieren en pezen zorgen er samen voor dat twee botdelen kunnen bewegen ten opzichte van elkaar. Een pees heet in het Latijn een tendo. 

Bij een peesontsteking (tendinitis) is er ontsteking die veroorzaakt wordt door overbelasting of door lokale schade, bijvoorbeeld door vallen. De ontsteking heeft niets te maken met bacteriën. Door die overbelasting gaat zich ook kalk afzetten in de pees. Het lichaam reageert op de overbelasting of beschadiging met een ontsteking. Het lichaam wil de kalk namelijk opruimen. Dat geeft een zeurende pijn.

Naast die pijn kan er sprake zijn van zwelling en roodheid, maar die zijn meest niet zichtbaar. Uw temperatuur kan stijgen en u kunt minder makkelijk bewegen.

Wat kunt u zelf doen?

Wanneer u schouderklachten heeft, is het belangrijk om uw arm wel in beweging te houden. Maar let wel op het onderstaande;
- Probeer door te gaan met uw dagelijkse bezigheden, maar het is wel belangrijk dat u dit doet binnen de pijngrens.
- Naast bewegen is regelmatig rusten met je schouder ook belangrijk.
- Vermijd steeds dezelfde beweging; dit kan het herstel tegenhouden of vertragen.
- Vermijd zware belasting en bewegingen die de pijn duidelijk verergeren.

Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor u doen?
Gerichte houdingsadviezen om de pezen meer rust te geven is van groot belang. Daarnaast kan specifieke schouderbladtraining ervoor zorgen dat de geïrriteerde pees minder snel ingeklemd raakt. Ook het optrainen van de omliggende pezen zal verbetering geven.

Verder kunnen onze fysiotherapeuten de peesontsteking behandelen met Shockwavetherapie. We sturen heel gericht schokgolven door de pijnlijke plek. Dat geeft snel resultaat. U krijgt daarnaast vanzelfsprekend ook adviezen om te voorkomen dat uw klachten terugkomen.

Bij welke locaties kunt u terecht voor uw behandeling?

    

Kijk voor meer informatie ook onder onze specialisatie Echografie en Shockwave. Deze therapie wordt alleen geven op onze locatie Snel en Polanen. Op onze overige locaties werken ook schoudertherapeuten.