Spit (lumbago)

 

Wat voelt u?

Bij spit (lage rugpijn, lumbago) hebt u veel pijn in het gebied tussen uw onderste ribben en de billen. Dat maakt het lastig en pijnlijk om te bewegen. Mensen van allerlei leeftijden kunnen spit hebben. Soms krijgen ze het maar één keer in hun leven, soms komt het regelmatig terug.

 

U kunt het op allerlei manieren krijgen: door bijvoorbeeld een verkeerde beweging, verkeerd tillen, steeds hetzelfde werk doen, te lang in een gedraaide houding blijven of door overgewicht. Ook psychische factoren zoals veel stress of werk kunnen meespelen.

 

Vaak verdwijnen de klachten vanzelf na een week of zes en meestal is er niets ernstigs aan de hand: er is geen ziekte of beschadiging. Als de klachten niet snel overgaan, kunt u bij de fysiotherapeut terecht.

 

Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor u doen?

Lage rugpijn maakt het lastig en pijnlijk om te bewegen. Maar níet bewegen of in bed gaan liggen, werkt juist averechts omdat uw spieren verslappen. Het is goed om in beweging te blijven. Fysiotherapie heeft daarom een gunstig effect op uw klachten.

 

Wij geven u informatie en advies en we oefenen en bewegen samen. Uw pijn zal niet ineens verdwijnen maar u voelt zich wel beter. Specifieke oefeningen hebben een aantoonbaar positief resultaat.

 

Verder werken we ook aan uw houding en kijken we hoe u uw dagelijkse activiteiten weer op kunt pakken. Bovendien is er aandacht voor de vraag hoe u nieuwe of ergere rugklachten kunt voorkomen en hoe u kunt omgaan met uw pijn.
Onze fysiotherapeuten kunnen ook beoordelen of manueel therapie of juist training (rugscholing) de beste behandeling op dat moment is.

 

Meer informatie over de mogelijke behandelingen die wij hiervoor in kunnen zetten kunt u vinden bij Algemene fysiotherapie en Manuele therapie.

 

Bij welke locaties kunt u terecht voor uw behandeling?


> Gezondheidscentrum Linschoten


> Gezondheidscentrum Woerden


> Molenvliet


> Snel & Polanen


> St. Antonius Ziekenhuis Woerden


> Staatsliedenkwartier