Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider Slider 6

Behandel uw aspecifieke rugklachten niet als B-klachten!

12-03-2024 - Redactie

Wat zijn aspecifieke rugklachten?

Ervaart u weleens pijn in uw (onder)rug? Aspecifieke rugklachten treden op wanneer de oorzaak van de pijn niet duidelijk te identificeren is. Onderzoek heeft aangetoond dat een verstoorde balans tussen belasting (de kracht op de rug) en belastbaarheid (het vermogen van het lichaam om de belasting aan te kunnen) een rol kan spelen.

 

Om aspecifieke rugklachten beter te begrijpen, is het nuttig om ze te vergelijken met specifieke rugklachten. Aspecifieke rugklachten zijn alle vormen van rugklachten waarvoor geen duidelijke diagnose gesteld kan worden. 

 

Specifieke rugklachten

Aspecifieke rugklachten

Duidelijk moment van ontstaan

Geen duidelijk moment van ontstaan

Duidelijk beeld van de klachten

Klachten kunnen per dag verschillen

Afwijkende kenmerken zichtbaar op foto’s

Geen afwijkingen zichtbaar

 

Door deze vergelijking wordt duidelijk dat aspecifieke rugklachten zich onderscheiden door hun onduidelijke oorsprong en variabele symptomen, in tegenstelling tot specifieke rugklachten met een heldere diagnose en zichtbare afwijkingen op onderzoeken zoals röntgenfoto's of MRI-scans.

 

Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor u betekenen? 

Het is belangrijk om de klachten van aspecifieke rugpijn serieus te nemen. Ons advies is om actief te blijven. U kunt bijvoorbeeld regelmatig korte wandelingen maken en/of fietsen. Daarnaast is het belangrijk om langdurig zitten in één houding te vermijden. 

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar om u te ondersteunen bij het verminderen of verhelpen van uw klachten. Met behulp van oefentherapie, manuele therapie en houding- en bewegingssavdies gaan we samen aan de slag. Bovendien hebben onze fysiotherapeuten waardevolle tips, waarmee u in de toekomst deze rugklachten kunt voorkomen. 

 

Neem contact met ons op!

Loopt u rond met rugklachten en weet u niet hoe u hiermee om moet gaan? Onze fysiotherapeuten staan u met raad en daad terzijde. U kunt een afspraak maken via onze website, ons bellen op 0348 - 724700 of mailen naar info@fysiotherapie-woerden.nl.

 

Samen zetten we stappen op weg naar herstel!