Overbelasting van de pols en hand

 

Wat voelt u?

Overbelastingsklachten komen veel voor. Mensen voeren vaak dezelfde bewegingen uit in hun werk of tijdens een sport of hobby. Misschien moet u vaak iets pakken of ergens in knijpen. Misschien werkt u lang achter elkaar achter de pc of maakt u andere steeds maar weer herhaalde bewegingen. Dat kan op den duur klachten geven.

 

Er ontstaan ontstekingen in de pezen van de hand en pols. Zenuwen komen in de knel te zitten. U krijgt pijn en kunt uw hand en pols steeds minder goed gebruiken.

 

Al dit soort klachten aan hand en pols maar ook aan de arm, nek en schouder vallen onder de noemer KANS-klachten. Specifieke klachten die u misschien kent, zijn het Carpaal Tunnel Syndroom, de ziekte van Quervain, triggerfinger en de tennis- of golferselleboog.

 

Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor u doen?

Onze therapie focust op het weer zo goed mogelijk en pijnvrij kunnen gebruiken van uw hand. U leert speciale oefeningen en krijgt informatie over bijvoorbeeld een goede houding en over slim bewegen en tillen. Door het oefenen wordt de belastbaarheid van uw pols en hand groter.

Meer informatie over de mogelijke behandelingen die wij hiervoor in kunnen zetten kunt u vinden bij Handtherapie.

 

Bij welke locaties kunt u terecht voor uw behandeling?


 

> Molenvliet


> St. Antonius Ziekenhuis Woerden

 

Kijk voor meer informatie ook onder onze specialisatie Handtherapie