Hernia

 

Wat voelt u?

Bij een hernia (hernia nuclei pulposi) drukt een uitpuilende tussenwervelschijf onderin uw rug op een zenuw. U heeft veel rugpijn in de onderrug. De pijn kan uitstralen naar uw been, billen, heupen of liezen. Vooral de pijn in het been is scherp. Soms heeft u pijn in beide benen.

 

Bij sommige bewegingen of bij bijvoorbeeld hoesten of persen wordt de pijn alleen nog maar erger. Ook kunt u last hebben van een doof gevoel of krachtsvermindering. U kunt ook een nekhernia hebben.

 

De behandeling kan bestaan uit fysiotherapie en uit goede pijnbestrijding met middelen zoals paracetamol, naproxen of codeïne. Het helpt om uw rug een tijdlang minder te belasten. Bij de helft van de patiënten is de hernia na een week of twee verdwenen. Eén of twee maanden later is nog eens een kwart van de mensen opgeknapt. De rest blijft langdurig met pijnklachten zitten en moet wellicht geopereerd worden.

 

Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor u doen?

Samen met een van onze fysiotherapeuten werkt u aan het verbeteren van de rompstabiliteit. We leren u spierversterkende oefeningen. Ook geven we u informatie en advies over bijvoorbeeld de beste manier van tillen, liggen, zitten en opstaan.

 

Mocht de arts beoordelen dat een operatie toch nodig is, zijn wij gespecialiseerd in de revalidatie daarna, zodat u zo snel mogelijk weer mobiel bent.

 

Meer informatie over de mogelijke behandelingen die wij hiervoor in kunnen zetten kunt u vinden bij Algemene fysiotherapie en Manuele therapie.

 

Bij welke locaties kunt u terecht voor uw behandeling?


> Gezondheidscentrum Linschoten


> Gezondheidscentrum Woerden


> Molenvliet


> Snel & Polanen


> St. Antonius Ziekenhuis Woerden


> Staatsliedenkwartier