Nieuws

Op deze pagina delen wij frequent nieuwtjes over onze maatschap, onze locaties, maar vooral ook interessante artikelen voor u. Heeft u tips, of wilt u zelf een bijdrage leveren, dan kan dit natuurlijk altijd. Stuurt u ons dan een e-mail op info@fysiotherapie-woerden.nl.

 

Ons laatste nieuws:

 

 


Meedoen aan een wandelvierdaagse? Bereid u goed voor met een wandelschema.

Geplaatst door info@fysiopromotor.nl

Wandelvierdaagsen zijn populaire evenementen in de zomermaanden. Deelnemers worden uitgedaagd om meerdere dagen achter elkaar lange afstanden te lopen. Of u nu een ervaren wandelaar bent of net begint met wandelen, het volgen van een goed wandelschema is van cruciaal belang om blessures te voorkomen en optimaal te kunnen presteren tijdens deze uitdagende evenementen. In deze blog zullen we de voordelen bespreken van het volgen van een wandelschema en hoe het kan bijdragen aan uw succes bij wandelvierdaagsen.
Lees meer

Artritis of artrose, wat is het verschil?

Geplaatst door info@fysiopromotor.nl

Artritis en artrose worden vaak met elkaar verward. Beide aandoeningen vallen onder reumatische klachten en doen zich voor aan de gewrichten. Toch zijn het twee verschillende aandoeningen, met verschillende oorzaken en behandelopties. Er is echter wel een overeenkomst: zoveel mogelijk in beweging blijven is bij beide aandoeningen belangrijk.
Lees meer

Krachttraining met uw eigen lichaamsgewicht

Geplaatst door info@fysiopromotor.nl

Krachttraining is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Toch kan de sportschool intimiderend lijken voor beginnende sporters. Trainen met uw eigen lichaamsgewicht kan hiervoor een uitstekend alternatief bieden. Door uw eigen lichaam te gebruiken kunt u effectief spiermassa opbouwen. Hierdoor kunt u uw kracht en algehele fitheid verbeteren.
Lees meer

Waarom is het belangrijk om uw ervaring achter te laten?

Geplaatst door Redactie

Na een heerlijk etentje of leuk dagje uit, komt u thuis, opent u uw inbox en wordt u overladen met verzoeken om een ervaring achter te laten. Het lijkt wel alsof we tegenwoordig voor alles wat we doen een waardering moeten achterlaten, maar waarom? In deze blog willen wij als fysiotherapeuten u graag uitleggen waarom ook wij het zo waardevol vinden dat u uw ervaring achterlaat.
Lees meer

Nieuw lid cliëntenraad

Geplaatst door Redactie


Bewegen; voldoet u aan de richtlijnen?

Geplaatst door Redactie

Wij denken vaak dat we genoeg bewegen, maar is dat ook zo? Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat slechts 44 procent van de Nederlanders voldoet aan de beweegrichtlijnen. Het belang van beweging voor de gezondheid van ons lichaam is duidelijk. Daarom leggen we in deze blog uit waarom het zo gezond is, wat de beweegrichtlijnen zijn en hoe u dat eenvoudig kunt toepassen in uw leven.
Lees meer

3 feiten over de rol van voeding bij artrose

Geplaatst door Redactie

Als we binnen onze fysiotherapiepraktijk mensen behandelen met artrose, dan krijgen we vaak de vraag of voeding en supplementen van invloed kunnen zijn op hun artroseklachten. Het is logisch dat mensen met artrose op zoek gaan naar nog meer oplossingen, naast fysiotherapie, om hun artroseklachten de baas te blijven. Via dr. Google krijgen we doorgaans geen eenduidig antwoord op die vraag. Toch zijn we voor u op zoek gegaan en hebben, in samenspraak met onze diëtist, een paar feiten boven tafel gekregen.
Lees meer

Behandel uw aspecifieke rugklachten niet als B-klachten!

Geplaatst door Redactie

Rugklachten behoren tot een van de meest genoemde gezondheidsproblemen, waarbij aspecifieke rugklachten de leiding nemen. Wellicht herkent u deze klachten. Kenmerkend is het ontbreken van een duidelijk aanwijsbare lichamelijke oorzaak. Deze klachten worden vaak onterecht als minder belangrijk beschouwd. In deze blog gaan we dieper in op dit onderwerp en benadrukken we waarom het cruciaal is om deze klachten serieus te nemen.
Lees meer

Spreekuur bij Hockeyclub MHC Woerden

Geplaatst door Redactie

Je kunt gratis gebruik maken van het sportspreekuur bij hockeyclub MHC Woerden.
Lees meer

Schouderklachten bij fysiek zwaar werk? Voorkom ze met onze 3 tips!

Geplaatst door Redactie

Dag in, dag uit, wordt u geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Of u nu actief bent in de bouw, landbouw, gezondheidszorg of een andere bedrijfstak, fysiek werk kan aanzienlijke druk uitoefenen op uw schouders. Deze problemen kunnen niet alleen ongemak veroorzaken, maar ook de efficiëntie verminderen en het algemene welzijn aantasten. Wist u dat bijna 30 procent van alle ziekteverzuim komt door fysieke overbelasting? In deze blog geven wij drie efficiënte tips om schouderklachten bij fysiek zwaar werk te voorkomen.
Lees meer