Nieuws

Op deze pagina delen wij frequent nieuwtjes over onze maatschap, onze locaties, maar vooral ook interessante artikelen voor u. Heeft u tips, of wilt u zelf een bijdrage leveren, dan kan dit natuurlijk altijd. Stuurt u ons dan een e-mail op info@fysiotherapie-woerden.nl.

 

Ons laatste nieuws:

 

 


Nekpijn tijdens het autorijden? 3 handige tips

Geplaatst door Redactie

Fysiotherapie kan een effectieve oplossing bieden voor het verlichten van nekpijn tijdens het autorijden en het verbeteren van uw rijervaring.
Lees meer

Hoge rugpijn bij vrouwen: oorzaken en houdingstips

Geplaatst door Redactie

Hoge rugpijn is een veelvoorkomende aandoening die vrouwen van alle leeftijden treft. Wilt u dit voorkomen? Dat leggen wij uit in deze blog.
Lees meer

Linkshandigen hebben geen twee linkerhanden, maar rechtshandige hulpmiddelen.

Geplaatst door Redactie

Wist u dat bijna alle werkomgevingen, gereedschappen en apparaten primair ontworpen zijn op rechtshandig gebruik? Iets waar bijna niemand bij stilstaat, alleen 10 procent van de Nederlandse bevolking. De 10 procent die zijn of haar linkerhand als dominante hand gebruiken. Als linkshandige is het dus soms moeilijk om bepaalde dingen te doen. Zij hebben geen twee linkerhanden, slechts gebrek aan linkshandige hulpmiddelen. Iets wat kan leiden tot lichamelijke klachten, bijvoorbeeld klachten aan de hand of pols. Maar waarom?
Lees meer

Terug naar School: Voorkom nek- en schouderklachten met deze tips

Geplaatst door Redactie

De zomervakantie is voorbij gevlogen en het is weer tijd om terug te gaan naar de school- of collegebanken. Voor jongeren en studenten betekent dit vaak lange uren zitten, het dragen van zware rugzakken en veel tijd doorbrengen op smartphones en laptops. Helaas kan dit leiden tot vervelende nek- en schouderklachten. Maar geen zorgen, wij staan voor u klaar met handige tips om deze klachten te voorkomen en een gezonde start van het nieuwe schooljaar te garanderen.
Lees meer

Hypermobiliteit, hoe kan fysiotherapie daarbij helpen?

Geplaatst door Redactie

Bij hypermobiliteit denken we snel aan iemand die ontzettend lenig is. Toch is het mogelijk dat mensen die hypermobiel zijn, zich juist sneller stijf voelen en sneller last hebben van overbelaste pezen en spieren. In dat geval spreken we van een hypermobiliteitssyndroom (HMS). In deze blog vertellen we meer over hypermobiliteit en HMS en leest u hoe u zelf kunt testen of u hypermobiel bent.
Lees meer

Hoe kom je van een hernia af?

Geplaatst door Redactie

Een hernia kan een flinke pijnlijke bedoening zijn. Hernia’s kunnen op verschillende plekken in je lichaam optreden. De onderrug en de nek worden het meest getroffen. Gelukkig biedt fysiotherapie een goede oplossing. Denk je dat je een hernia hebt, blijf er dan niet te lang mee rondlopen. In het algemeen geldt dat hoe eerder je een diagnose krijgt en hoe eerder je met de behandeling begint, hoe groter de kans is dat je volledig herstelt. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende soorten hernia’s en hoe fysiotherapie jou kan helpen bij het herstellen van een hernia.
Lees meer

Verlicht jouw slijmbeursontsteking met behulp van fysiotherapie

Geplaatst door info@fysiopromotor.nl

Een slijmbeursontsteking; je hebt er vast wel eens van gehoord of misschien heb je er zelf wel eens last van gehad. Een slijmbeursontsteking is een aandoening die wij vaak terugzien in onze praktijk en waar onze fysiotherapeuten jou heel goed bij kunnen helpen. Benieuwd hoe zo’n ontsteking precies ontstaat en wat we kunnen doen om jou van je klachten af te helpen? Onze collega Saskia van Ooijen vertelt het je in deze blog!
Lees meer

Rugklachten op de fiets? Ontdek hoe u ze kunt voorkomen

Geplaatst door Redactie

Fietsen is een geweldige manier om fit te blijven, de natuur te verkennen en te genieten van de vrijheid die je ervaart. Maar voor veel mensen kan fietsen ook leiden tot rugklachten. Of je nu een fanatieke wielrenner bent of gewoon af en toe op de fiets stapt, het is belangrijk om te weten hoe je rugklachten kunt voorkomen en verlichten tijdens het fietsen. Ervaar je rugklachten op de fiets? Wij helpen je op weg met onze tips in deze blog.
Lees meer

Leuke activiteiten om uzelf en uw kids in beweging te houden tijdens de zomervakantie

Geplaatst door info@fysiopromotor.nl

De zomer is een geweldige tijd om quality time door te brengen met uw kinderen. Met het lekkere weer is er ook erg veel te doen buiten en zijn er veel verschillende manieren om van de zon te genieten. Wij hebben een paar leuke, actieve ideeën verzameld zodat u uzelf en de kids in beweging kan houden tijdens de zomervakantie.
Lees meer

Tenniselleboog bij Padellen

Geplaatst door Redactie

Bent u regelmatig op de padelbaan te vinden? Dan bent u niet de enige. Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld, ook in Nederland. Bij Padel liggen er, net als bij andere sporten, ook blessures op de loer. Veel voorkomende blessures zijn schouderblessures, knieblessures, enkelverstuikingen en elleboogklachten. In deze blog richten wij ons op elleboogklachten, met name de tenniselleboog. Meer weten? Lees dan verder!
Lees meer