Google Tag Manager gebruiken

Nieuws

Op deze pagina delen wij frequent nieuwtjes over onze maatschap, onze locaties, maar vooral ook interessante artikelen voor u. Heeft u tips, of wilt u zelf een bijdrage leveren, dan kan dit natuurlijk altijd. Stuurt u ons dan een e-mail op info@fysiotherapie-woerden.nl.

 

Ons laatste nieuws:

 

 


3 veel voorkomende hand- en polsklachten

Geplaatst door info@fysiopromotor.nl

Als u last heeft van een hand- en/of polsklacht, is dat geen pretje. U wordt direct beperkt in al uw dagelijkse bezigheden. Mankeert u bijvoorbeeld iets aan uw duim, dan kunt u bijna niets meer goed vastpakken. Heeft u last van artrose in uw hand, dan weet u dat u moeite heeft met het opendraaien van een potje. Is uw pink gebroken? Dan is de fijne motoriek van uw hand opeens veel minder. Hand- en polsklachten kunnen op allerlei manieren ontstaan. Door het sporten, een valpartij, een aandoening of door overbelasting. We bespreken in deze blog drie veel voorkomende hand- en polsaandoeningen.
Lees meer

5 Tips voor meer lichamelijke balans

Geplaatst door Redactie

Heeft u last van een slechte balans? Dit kan u flink beperken in het dagelijks leven! Daarom hebben wij 5 tips voor u op een rijtje gezet die u kunnen helpen bij een beter evenwicht.
Lees meer

Is krachttraining voor kinderen ongezond?

Geplaatst door Redactie

Vraagt u zich af of krachttraining voor kinderen ongezond is? Uit onderzoekt blijkt het tegendeel! Let wel op onze 3 belangrijke aandachtspunten en zorg voor de juiste begeleiding!
Lees meer

Voorkom blessures tijdens wintersport met deze 3 tips

Geplaatst door Redactie

Jaarlijks zien we veel sportblessures onder wintersporters. Daarbij zien we niet alleen knie- en enkelblessures voorbij komen, maar ook letsel aan hoofd, schouders, rug en zelfs de tenen. Als u vaak op de skipiste staat, weet u dat skiën of snowboarden een heerlijke kick geeft. Dat gevoel wilt u zo lang mogelijk vasthouden. Dus op een blessure zit u totaal niet te wachten. Hoe kunt u tijdens uw wintersportvakantie blessures voorkomen? Onze therapeuten hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.
Lees meer

Burn-out en psychosomatische fysiotherapie

Geplaatst door Redactie

Een burn-out geeft zowel mentale als lichamelijke klachten. Voor de behandeling van stressgerelateerde klachten kan een psychosomatisch fysiotherapeut hulp bieden. Lees verder…
Lees meer

Wat moet u doen als u ischias heeft?

Geplaatst door Redactie

Als u lage rugpijn ervaart die uitstraalt naar bil en benen, dan kunt u ischias hebben. Wat dat is, hoe het ontstaat en wat u eraan kunt doen vertellen we u in deze blog.
Lees meer

Last van stijve spieren in de winter?

Geplaatst door Redactie

Heeft u last van stijve spieren door kou in de winter? Dan geven wij u 5 tips wat u er tegen kunt doen, zonder extra te stoken!
Lees meer

Goede voornemens die u wel vol kunt houden

Geplaatst door Redactie

Wilt u ook fit en gezond beginnen aan het nieuwe jaar? Wij hebben 6 goede voornemens voor u opgesteld die makkelijk mee te nemen zijn in uw routine!
Lees meer

Wat is een frozen shoulder?

Geplaatst door Redactie

Een frozen shoulder wordt gekenmerkt doordat het schouderkapsel fibroseerd. Dit wil zeggen dat het weefsel verandert in een structuur wat vergeleken kan worden met littekenweefsel. Dit gaat gepaard met een ontstekingsreactie waardoor er veel pijn en bewegingsbeperking ervaren kan worden.
Lees meer

Nieuwsbrief / Cliëntenraad

Geplaatst door Redactie

De Cliëntenraad brengt gevraagd en ongevraagd voorstellen en adviezen uit over onderwerpen aangaande de werkwijze en organisatie van de maatschap in de breedste zin van het woord. Uitgebreide informatie over onze werkzaamheden is te lezen op de site van de Maatschap Woerden.
Lees meer