Reuma/artrose in de hand

Wat voelt u?


Artrose is een reumatische aandoening: het kraakbeen wordt dunner, zachter en minder van kwaliteit. Dan kan in alle gewrichten optreden, maar het gebeurt relatief vaak in de hand. 

Reumatoïde artritis in de hand zorgt voor pijn en stijfheid in uw gewrichten of spieren. Er kunnen goedaardige bultjes ontstaan in het middelste en bovenste gewricht van de vingers. Onderaan uw duim kunt u een zeurende pijn hebben. Misschien heeft u verdikkingen rond de pols. Al die klachten in uw handen maken het lastig om te bewegen en om iets te grijpen of ergens in te knijpen. U kunt er ook moe en wat moedeloos van worden.
 
De oorzaken van de vele vormen van reuma zijn niet bekend. Reuma kan te maken hebben met erfelijke factoren of met roken of overgewicht. Zonder behandeling wordt het steeds erger. Met een goede behandeling kunnen uw klachten verminderen en kan de ziekte tot rust komen.

Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor u doen?

De handtherapeut kan u helpen om om te gaan met de gevolgen van reuma. De behandeling richt zich op het verlichten van de pijn en op het beter functioneren van de hand. 

We geven u informatie over uw aandoening en u doet oefeningen die de mobiliteit en kracht in uw hand vergroten.

Meer informatie over de mogelijke behandelingen die wij hiervoor in kunnen zetten kunt u vinden bij Handtherapie en Reumatische aandoeningen.

Bij welke locaties kunt u terecht voor uw behandeling?