Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider 5 Slider

Rugtraining


Voor wie is rugtraining bedoeld?

Rugtraining is zinvol voor iedereen met:

  • ‘aspecifieke rugklachten’: dit houdt in dat er geen specifieke afwijkingen van de rug zijn aangetoond, maar dat de klachten voortkomen uit irritatie van diverse structuren.
  • een hernia, waarbij een operatie (nog) niet nodig is.
  • recidiverende rugklachten: dit zijn rugklachten die in enige weken wel herstellen maar met tussenpozen steeds weer terug komen.
  • een recente operatie van de rug. Om het herstel te optimaliseren mag u, op aanraden van uw specialist, vaak 6 weken na de operatie met rugtraining beginnen.
     

Wat is rugtraining?

Met deze therapie behandelt u niet alleen de symptomen, zoals stijve en pijnlijke spieren, maar richt u zich tevens op de oorzaak van de klachten. Met rugtraining traint u been-, buik-en rugspieren. Deze spieren kunnen de wervelkolom optimaal ondersteunen en sturen, waardoor irritatie kan genezen en nieuwe problemen worden voorkomen.

 

Wetenschappelijke onderbouwing van rugtraining:

Naar de behandeling van onderrug klachten is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat variatie in houding en meer beweging belangrijke factoren zijn om uw klachten onder controle te krijgen. Onze fysiotherapeuten begeleiden u tijdens de rugtraining om op de juiste manier in beweging te komen.

 

Kosten

In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u nalezen of u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft. Rugtraining valt onder de vergoeding algemene fysiotherapie.

 

Waar kan ik rugscholing volgen?

 

De rugtraining wordt gegeven door geregistreerd fysiotherapeuten, die jarenlange ervaringen hebben met het behandelen van rugklachten en geregeld na-en bijscholingen volgen om ‘up-to-date’ te blijven omtrent de nieuwste ontwikkelingen.

 

Therapeuten

 

Annemiek Vonk- Hagen


Eveline Wondergem 


Karin Spruit-Grutters


Eline Duurkoop


Henk Moolenaar


Mark van Veenendaal