Eveline Wondergem

Algemeen fysiotherapeute
Manueel therapeute

lid van de maatschap

BIG nummer: 09050281104

Werkt op onze locatie Snel & Polanen en Gezondheidscentrum Woerden

Met manuele therapie kunnen we op korte termijn (soms al binnen één behandeling) de beweeglijkheid van rug en nek duidelijk verbeteren. Het is fijn om zo snel iets voor iemand te kunnen betekenen. De kwaliteit van leven is direct merkbaar beter.

Door de combinatie van manueel therapeut en praktijkhouder van de maatschap is mijn baan heel afwisselend en veelzijdig. Het is leuk om op twee verschillende manieren te kunnen ‘zorgen’: voor de patiënt en voor mijn collega's. Ik ben fysiek bezig met mijn patiënten én werk aan een gezonde praktijkvoering.

We zien patiënten meestal een aantal keren en dat zorgt al snel voor een band. De contacten zijn leuk en blijven niet oppervlakkig of zakelijk. Mijn behandeling moet zorgen voor een verbetering die waarde heeft voor de patiënt en het liefst ook nog eens op korte termijn. Het is heel leuk als je ervoor kunt zorgen dat iemand met een stijve nek weer om kan kijken zodra hij de praktijk uitloopt. Daarbij is het een uitdaging om iemand zo goed voor te lichten dat terugval voorkomen kan worden. Daarom geven we adviezen over leefstijl, ruggebruik of training.

Mensen verwachten vaak niet zo’n tengere vrouw als manueel therapeut. Ik weet de vinger op de zere plek te leggen en ben betrokken en stipt. Een van mijn specialisaties binnen de manuele therapie is de behandeling van baby’s met het zogeheten KISS-syndroom. Het is fantastisch dat ik er met twee, drie behandelingen voor kan zorgen dat zo'n hummeltje beter in zijn vel zit: een huilbaby verandert ineens in een supervrolijk mannetje!” 

Speciale kennis van:
> Manueel therapie (MMT)
Medical taping
> Kinderen met KISS-syndroom
> Rugscholing