Annemiek Vonk-Hagen

Algemeen fysiotherapeute

Fysiotherapie bij neurologische ziektebeelden

Geriatriefysiotherapeute

BIG nummer: 39047387104

Werkt op onze locatie St. Antonius Ziekenhuis Woerden

Aangesloten bij het Parkinsonnet.

“Sinds het begin van mijn loopbaan is mijn interesse is altijd voornamelijk gericht geweest op de behandeling van mensen met neurologische aandoeningen en sinds kort mag ik mij MSc geriatriefysiotherapeut noemen.

Als geriatriefysiotherapeut heb ik me verder gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen
en patiënten met een hoge (biologische) leeftijd, die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Juist die complexiteit en veelzijdigheid maakt het voor mij interessant, de behandeling is gericht op het totale functioneren.
Het gaat bij geriatriefysiotherapie niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten, die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom.

Daarnaast is het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen een belangrijk onderdeel van mijn werk.

Ik vind het een uitdaging om een bijdrage leveren aan het terugwinnen of behouden van de mobiliteit en zelfstandigheid van de patiënt, dit gaat vaak in nauwe samenwerking met de neuroloog of revalidatiearts en andere disciplines zoals ergotherapeuten en logopedisten.

Tevens behandel ik mensen met diverse rugproblemen (meestal via neuroloog of pijnpoli). Dit zijn vaak kortere trajecten waarbij we winst kunnen boeken door andere behandelmethodes toe te passen dan mensen al hebben doorlopen.

Ik vind het belangrijk dat mensen zich begrepen en op hun gemak voelen tijdens een behandeling, dat ze het gevoel hebben bij een expert op het gebied van hun aandoening te zijn.
Mensen zien mij denk ik als enthousiast, deskundig en begripvol.”

Speciale kennis van:
> Geriatrie MSc
> Neurologische aandoeningen
> Ziekte van Parkinson
> Rugscholing
> Duizeligheid en BPPD