Annemiek Vonk-Hagen

Algemeen fysiotherapeute

Fysiotherapie bij neurologische ziektebeelden

BIG nummer: 39047387104

Werkt op onze locatie St. Antonius Ziekenhuis Woerden

Aangesloten bij het Parkinsonnet.

“Ik wil een bijdrage leveren aan het terugwinnen of behouden van de mobiliteit en zelfstandigheid van mensen met diverse neurologische aandoeningen. Ik behandel veel mensen met complexe neurologische en vaak chronische ziektebeelden zoals Parkinson, CVA en MS. Hierdoor heb ik vaak langdurig contact met de patiënt en soms ook met zijn omgeving. 

Juist de complexiteit van de neurologie maakt het voor mij interessant. De behandeling is niet alleen gericht op het bewegen maar ook op bijvoorbeeld het denkvermogen en de stemming.

Daarnaast haal ik veel voldoening uit het behandelen van mensen met diverse rugproblemen. Die zijn kortere trajecten waarbij we vaak veel winst kunnen boeken door andere behandelmethodes toe te passen dan mensen al hebben doorlopen.

Ik vind het belangrijk dat mensen zich begrepen voelen tijdens een behandeling, dat ze het gevoel hebben bij een expert op het gebied van hun aandoening te zijn. Ze moeten vertrouwen hebben in hun therapeut. Mensen zien mij denk ik als vriendelijk, bekwaam en begripvol.”

Speciale kennis van:
> Geriatrie
> Neurologische aandoeningen
> Ziekte van Parkinson
> Rugscholing
> Duizeligheid en BPPD