Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider 5 Slider

Spier-pees specialist

De Fysiotherapeuten Maatschap Woerden is de specialist in het behandelen van spier-pees klachten. Wij hebben reeds jarenlange ervaring in het behandelen van spier-pees klachten en hebben tevens de middelen in onze praktijk om deze blessures adequaat te kunnen behandelen.

 

Ons doel is natuurlijk om al onze patiënten de best mogelijke fysiotherapeutische zorg te bieden en daarom hebben wij ons gespecialiseerd. Wij zijn spier-pees specialist geworden zodat wij patiënten met spier-pees klachten effectiever kunnen diagnosticeren en behandelen.

 

Fysiotherapeuten Maatschap Woerden heeft alle 4 complementaire onderdelen om spier-pees klachten effectief te kunnen oplossen:

  • Echografie verscherpt onze fysiotherapeutische diagnose, hiermee bepalen wij het type en de ernst van het letsel en kunnen dan vervolgens starten met de meest optimale behandeling. Tegelijkertijd vergroten wij ook de therapietrouw doordat jij als  patiënt meer inzicht krijgt in jou klachten.
  • Shockwave therapie vergroot het behandeleffect. Het is een effectieve en bewezen therapievorm die bij uiteenlopende spier- peesproblemen zoals kalkafzettingen, peesontstekingen en behandelingen van spieren en fascie in slechts enkele behandelingen resultaat biedt.
  • EPTE therapie passen wij toe bij langdurige peesklachten die niet op shockwave of andere therapieën reageren, het beïnvloed pijn, weefselstructuur en spierfunctie.
  • Vliegwiel (flywheel) training waarmee we de spieren en pezen kunnen versterken. Dit is bijzonder effectief in de behandeling van spier-pees klachten.

 

 

Wat is de rol van training in dit verhaal?

Aanpassing van de belasting (load management) is cruciaal in de behandeling van elke blessure. Enerzijds om de klachten niet te verergeren en anderzijds om de voorwaarden voor herstel zo gunstig mogelijk te maken. Pezen krijgen namelijk de hele dag zeer zware lasten te verwerken.

 

Flywheel training maakt gebruik van een vliegwiel (vergelijk het met een jojo) waarmee onder andere een excentrische overload gecreëerd kan worden. Het biedt een continue variabele weerstand waardoor deze in elke gewrichtshoek en bij elke herhaling maximaal is. Deze manier van trainen is bijzonder effectief in de behandeling van peesproblemen. Daarnaast is flywheel training beter dan traditionele krachttraining in het opbouwen van spiervermogen en verbeteren van de (sport)prestaties.

 

Met flywheel training kan, in combinatie met andere therapievormen, gestart worden zodra de pijn dit toelaat. Het opbouwen van de belastbaarheid kan niet alleen recidief voorkomen maar draagt ook daadwerkelijk bij aan het herstel. Zo is het effect van Epte electrolyse en shockwave nóg groter wanneer dit gecombineerd wordt met (excentrische) oefentherapie.

 

Op iedere locatie kunnen spier-pees klachten goed worden behandeld. Op de locatie Snel en Polanen hebben we bovenstaande apparatuur waar gebruik van kan worden gemaakt.

 

Therapeuten


Saskia van Ooijen


Fedor Vergeer


Kevin Poll


Mirjam Otto-Blonk