Saskia van Ooijen


Algemeen fysiotherapeute
Sportfysiotherapeute

lid van de maatschap

BIG nummer: 49053531904

Werkt op onze locatie Snel & Polanen en Molenvliet.

"Fysiotherapie is een mooi vak: elke keer begin je samen met een cliënt een verbetertraject. We kijken samen naar de symptomen, oorzaken en gevolgen. Ik wil dat mensen tevreden de deur uit  gaan  omdat ze hun doelen gehaald hebben. 

Soms wil ik meer dan de cliënt. Maar niet iedereen hoeft de marathon te lopen. Als iemand binnen strompelt met lage-rugpijn en na een tijdje soepel de deur uitgaat en me bijna wil omhelzen van blijdschap, is dat prachtig.

Mensen zien mij als eerlijk, open, sportief, gedreven, duidelijk en soms een tikkeltje streng. Cliënten zijn zelf verantwoordelijk voor hun herstel. Als iemand minder oefent dan we hebben afgesproken dan zeg ik daar wat van. Zolang je goed uitlegt waarom je iets vindt, accepteren mensen dat ook. 

Ik werk veel met Echo en Shockwavetherapie, bijvoorbeeld bij een hielspoor in de voet. Vroeger liep iemand maanden met pijn en moest het vanzelf over gaan. Nu kunnen we via een echo precies zien waar de problemen zitten. Met de Shockwave behandelen we gericht die plek en na drie, vier behandelingen is iemand vaak al voor 50% van zijn klachten af. Dat werkt heel goed.

Ik ga graag op zoek naar de precieze oorzaak van klachten. Ik wil de cliënt veel informatie geven, zodat hij begrijpt wat hem mankeert en wanneer hij pijn heeft, en weet wat hij er zelf aan kan doen. Een fysiotherapeut is ook een coach. Mensen moeten echt zelf aan de slag met de oorzaken. Het is niet zo dat iemand twaalf uur per dag achter zijn computer kan zitten en de therapeut masseert de pijn wel even weg. Wie niets verandert in zijn leven, krijgt geheid de klachten terug." 

Speciale kennis van:
Sportfysiotherapie
Echo-Shockwavetherapie
> EPTE
> Knieklachten
> Medical Taping
> Dry needling
Schouderklachten