Ilona Kamp

Bekkenfysiotherapeute

BIG nummer: 99920347404

Werkt op onze locatie St. Antonius Ziekenhuis Woerden

 

“Het uitdagende en mooie aan het vak vind ik als klachten van pijn (in rug, bekken of stuit) samenvallen met problemen met plassen, ontlasten of vrijen. Het is elke keer weer een leuke zoektocht naar de overkoepelende oorzaak hiervan en hoe ik hierbij samen met de patiënt tot de beste (lange termijn) oplossing kan komen.

 

Veel klachten in het bekkengebied zijn vaak zo beperkend en soms beschamend voor mensen dat ik het als heel dankbaar werk beschouw als ik iemand hierin verder mag helpen. Bovendien vind ik het belangrijk om altijd naar de ‘gehele keten’ als oorzaak te kijken en niet alleen verlichtend te werken op de plek waar de cliënt de pijn aangeeft.

 

Tijdens een behandeling vind ik het belangrijk om mensen serieus te nemen, vertrouwen te creëren en een zo duidelijk mogelijke uitleg te geven. Een goede voorlichting is in mijn ogen het allerbelangrijkste. Mensen moeten begrijpen wat de oorzaak is van het probleem, waarom ik iets doe en wat ze hier zelf aan kunnen doen. Ik verifieer dus vaak of ze het begrepen hebben, of er nog vragen zijn en of ze de oefeningen of informatie op papier of online mee willen krijgen.

 

Bovendien vind ik het belangrijk dat mensen het niet ervaren alsof ze van het kastje naar de muur worden gestuurd binnen de ziekenhuismuren. Ik probeer een goede communicatie te voeren met eventuele artsen of verwijzers en indien ik iemand zelf niet kan helpen doe ik mijn uiterste best om de patiënt uiteindelijk toch op de juiste plek te krijgen en dit duidelijk te communiceren.

 

Mensen omschrijven mij als: “niet zweverig, no-nonsens, lekker to the point en iemand die weet van aanpakken.” Bovendeien ervaren ze de uitleg als ‘duidelijk en volledig’. “Ze creëert vertrouwen, waardoor ik me fijn en begrepen voel.”

In mijn vrije tijd ben sport ik graag. Soms rij ik naar het strand om te surfen en verder fitness ik. Daarnaast ben ik gek op taarten bakken, lekker uit eten gaan en ben ik een gezelligheidsmens. Ik ben graag met vrienden of familie.”

 

Speciale kennis van:
> bekkenfysiotherapie