Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider 5 Slider

Geriatrie fysiotherapie

De geriatrie-fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en mensen met een hoge (biologische) leeftijd, die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen.

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten, die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. U hoeft daar niet persé oud voor te zijn!

De geriatrie-fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over deze doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden.
De therapie is afhankelijk van uw hulpvraag en bestaat vaak uit oefenen en trainen van de (dagelijkse) handelingen die problemen geven.

Ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen vormt vaak onderdeel van de behandeling.
Afstemming met andere disciplines (wanneer dit nodig is) zoals bijvoorbeeld praktijkondersteuners van huisartsen en ergotherapeuten is hierbij vanzelfsprekend.

Fysiotherapeut


Annemiek Vonk-Hagen MSc geriatrie fysiotherapeut


Marije Vroomans MSc geriatrie fysiotherapeut


Stefan Bosch MSc geriatrie fysiotherapeut i.o.