Artrose van de knie 

 

Wat voelt u?

Artrose (osteoartritis) is een vorm van reumatische aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten geleidelijk dunner en minder veerkrachtig wordt. Dit kan voorkomen in verschillende gewrichten, zoals de heup, knie, nek en vingers.

 

Het begin van artrose wordt vaak gekenmerkt door een geleidelijke toename van pijn, vooral bij beweging en belasting van het gewricht. Soms kan het gewricht ook stijf aanvoelen. In sommige gevallen kunnen kleine ontstekingen in het gewricht leiden tot extra pijn, wat kan resulteren in zwelling, warmte en roodheid.

 

Het kan zijn dat u zich minder stabiel voelt omdat de omliggende spieren mogelijk verzwakken. U kunt ook last hebben van startpijn, wat optreedt wanneer u na een periode van inactiviteit weer in beweging komt. Later in het verloop van de aandoening kan uw lichaamshouding veranderen, bijvoorbeeld door veranderingen in de stand van uw knieën.

 

Het is belangrijk om te begrijpen dat artrose een chronische aandoening is, wat betekent dat het niet vanzelf verdwijnt en in sommige gevallen kan verergeren. Maar er is goed nieuws: er zijn manieren om de kwaliteit van leven te verbeteren.

 

Onze fysiotherapeuten spelen een essentiële rol in het beheer van artrose. Ze kunnen u helpen uw gewrichten soepel te houden en uw spieren te versterken, wat kan helpen bij het verminderen van stijfheid. Bovendien leren ze u de juiste lichaamshouding en bewegingstechnieken aan om de belasting op uw gewrichten te verminderen. Daarnaast geven ze advies over hoe u het beste met pijn kunt omgaan en welke oefeningen u thuis kunt doen.

 

Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor u doen?

Wij werken volgens het stepped care programma dat is ontworpen om de zorg op maat te bieden, zodat u de ondersteuning krijgt die het beste bij uw behoeften past. Samen met uw fysiotherapeut kunt u werken aan het verbeteren van uw welzijn en het omgaan met artrose op een positieve manier.

 

 

Bij welke locaties kunt u terecht voor uw behandeling?