Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider Slider 6

In 2024 gezonder eten of afvallen? Plan 7 eetmomenten per dag!

03-10-2024 - Woerden - Redactie

Wilt u een paar kilootjes kwijtraken of wilt u gewoon wat minder gaan snoepen? Er zijn veel diëten en adviezen die u kunt volgen. Over het algemeen heerst de overtuiging dat u op meerdere momenten, verspreid over de dag, moet eten om uw stofwisseling gunstig te beïnvloeden. In deze blog geven wij u een aantal redenen om het aantal eetmomenten tot zeven keer te beperken. Op deze manier kunt u uw doelen gemakkelijk en op een gezonde manier waarmaken! 

 

Voorkom schommelingen in de bloedsuikerspiegel

Eén van de belangrijkste redenen om niet te vaak te eten is uw bloedsuikerspiegel. Telkens als u wat eet, stijgt uw bloedsuikerspiegel. Dit resulteert in een insulinepiek om extra glucose in uw cellen te brengen. Door de eetmomenten te verminderen, geeft u uw lichaam de kans om de bloedsuikerspiegel beter te reguleren, waardoor pieken en crashes worden verminderd. 

 

Stimuleer een goede vetverbranding

Door minder vaak te eten zorgt u eigenlijk meteen voor een verbeterde vetverbranding. Omdat uw lichaam tussen maaltijden door geen constante toevoer van voedsel heeft, gebruikt het vet als energiebron. Dit kan bijdragen aan gewichtsverlies en het verbeteren van uw lichaamssamenstelling. 

 

Maak meer ruimte voor voedzame maaltijden

Het beperken van eetmomenten zorgt er ook voor dat u meer ruimte overhoudt voor voedzame maaltijden. Door het extra koekje, snoepje of chocolaatje te laten liggen kunt u zich beter concentreren op het samenstellen van gezonde en voedzame maaltijden. Dit leidt tot een betere inname van essentiële voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft. 

 

Zorg voor een haalbare aanpak

Het is vooral belangrijk dat u een haalbare aanpak voor u zelf opstelt die u op uw eigen manier helpt met afvallen. Overweeg daarom om een evenwichtig eetpatroon te omarmen en begin 2024 met een gezondere en actievere basis. 


Vindt u het toch nog lastig om een gezonde leefstijl te omarmen? Of weet u niet welke aanpak het meest geschikt is voor u? Neem dan contact op met een van onze fysiotherapeuten! U kunt ons bereiken via 0348 - 724700 of door te mailen naar info@fysiotherapie-woerden.nl.