Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider Slider 6

Shockwave therapie bij hielspoor: een effectieve behandeling

01-08-2024 - Woerden - Redactie

Heeft u last van hevige, aanhoudende pijn onder de hiel die het lopen belemmert? Het kan zijn dat u last heeft van hielspoor. Shockwave therapie bij hielspoor kan een effectieve oplossing zijn. In deze blog vertellen we u meer over hielspoor en de behandelmethode shockwave therapie en hoe deze u kunnen helpen. 

 

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een veelvoorkomende oorzaak van hielpijn en ontstaat door een verkalking van de peesplaat onder de voet. Deze verkalking veroorzaakt een scherpe, stekende pijn bij het lopen of staan, vooral op de plek waar de pees aan de onderkant van de hiel vast zit. Hielspoor kan uw dagelijks leven enorm beïnvloeden en komt vooral voor bij mensen tussen de 40 en 60 jaar. 

 

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een behandelmethode die wordt ingezet bij pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten. Deze therapie maakt gebruik van drukgolven (shockwaves) die worden gericht op de pijnlijke plekken. De drukgolven stimuleren de vrijlating van stoffen die het herstel bevorderen. Bij de behandeling kunt u een beetje pijn ervaren. Wanneer het te pijnlijk wordt, kunt u dit natuurlijk aangeven. Daarnaast houd de fysiotherapeut goed in de gaten wat voor u haalbaar is.

 

Hoe werkt shockwave therapie bij hielspoor?

Shockwave therapie bij hielspoor wordt uitgevoerd met behulp van geluidsgolven met hoge energie. De therapeut gebruikt een speciale behandelkop die gericht wordt op de exacte locatie van hielspoor. Op het behandelde gebied wordt een gel aangebracht om de drukgolven beter over te brengen. De schokgolven stimuleren de stofwisseling in het behandelde gebied, wat leidt tot versneld herstel van het weefsel, vermindering van verkalkingen en aanzienlijke pijnverlichting. 

 

Voordelen van shockwave therapie bij hielspoor

Shockwave therapie bij hielspoor biedt diverse voordelen:

  • Nauwkeurige behandeling direct op de plek van de pijn;

  • Gezond weefsel wordt ontzien;

  • Na één of enkele behandeling al vermindering van pijn;

  • Hoog succespercentage

  • Zeer weinig behandelingen nodig voor realisatie van uw behandeldoelen

 

Heeft u last van hielspoor en wilt u geholpen worden door middel van shockwave therapie?

Shockwave therapie bij hielspoor is een effectieve behandelmethode met een hoog succespercentage. Door deze behandeling kan de pijn verminderen en het herstel versnellen. Als u meer wilt weten over deze behandeling of een afspraak wilt maken. Neem dan contact op door te bellen naar 0348 - 724700, te mailen naar info@fysiotherapie-woerden.nl of door het contactformulier in te vullen op onze website.