Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider Slider 6

Leuke activiteiten om uzelf en uw kids in beweging te houden tijdens de zomervakantie

De zomer is een geweldige tijd om quality time door te brengen met uw kinderen. Met het lekkere weer is er ook erg veel te doen buiten en zijn er veel verschillende manieren om van de zon te genieten. Wij hebben een paar leuke, actieve ideeën verzameld zodat u uzelf en de kids in beweging kan houden tijdens de zomervakantie. 

 

1. Ga naar het strand

Een dagje naar het strand is een van de klassieke zomeractiviteiten voor gezinnen. De kinderen kunnen spelen in het zand, zandkastelen maken, zwemmen in de zee of frisbeeën. U kunt natuurlijk ook heerlijk wandelen met de familie over het strand, door de duinen of langs de zee. Zo is er voor iedereen wat te doen!

 

2. Verschillende wateractiviteiten 

Een goed idee om in beweging te blijven en tegelijkertijd lekker af te koelen is een watergevecht. Vul een paar waterballonnen en -pistolen en de kinderen kunnen uren achter elkaar aan rennen. Na afloop is iedereen doorweekt, maar het is een erg goede manier om samen tijd door te brengen op een warme dag. 

 

3. Hindernisbaan

Voor de creatieve families kan het erg leuk zijn om een hindernisbaan op te bouwen in de achtertuin. Pak een paar stoelen, stokken, hoepels en touwen en maak hier een hindernisbaan van. Op deze manier zijn niet alleen uw kinderen lang zoet, maar traint u tegelijkertijd voor kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

 

4. Organiseer een fietstocht

Heeft u geen tuin of wilt u niet uw hele tuin verbouwen voor een leuke middag? Dan is ook buiten het huis veel te doen samen met de kinderen. Zo kunt u bijvoorbeeld een fietstocht organiseren met leuke tussenstops. Door bijvoorbeeld te stoppen bij een meer, een kinderboerderij of een gezellig terrasje kunt u lekker bewegen en het interessant houden voor de kleintjes. 

 

5. Buiten sporten

U kunt natuurlijk ook nog heerlijk buiten sporten. Er zijn veel sporten die u samen met de familie buiten kunt beoefenen. Denk hierbij aan een potje voetballen, badminton, basketbal of dansen. U kunt deze sporten overal doen: in de achtertuin en op het veldje of pleintje in de buurt. Een geweldige manier om samen lekker fit te blijven. Benieuwd wat welke sportieve activiteiten u in de buurt kunt doen? Kijk dan op de website van 1001 activiteiten.

 

Benieuwd hoe u nog meer in beweging kan blijven deze zomer?

Wilt u ook lekker fit blijven deze zomer? Of bent u gewoon op zoek naar tips om meer te bewegen? Dan kan fysiotherapie u daarbij erg goed helpen! Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen u helpen met het maken en bijhouden van een goed bewegingsschema. Bent u benieuwd hoe dit in z’n werk gaat? Dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, door te bellen naar 0348 724 700 of door een mail te sturen naar info@fysiotherapie-woerden.nl.