Tenniselleboog (epicondilitis lateralis)

Wat voelt u?


Een tenniselleboog heeft alles te maken met overbelasting. De pezen van de strekspieren van uw hand zijn overbelast. Die strekspieren van de hand zitten in de onderarm. De strekspieren zitten met pezen vast aan de buitenkant van de elleboog.

Daarom heeft u ook pijn aan de buitenzijde van de elleboog. Die pijn straalt soms uit naar de onderarm en pols. Het wordt erger als u iets wilt oppakken. In een later stadium is er mogelijk  ook kracht- en coördinatieverlies.

De overbelasting kan door van alles ontstaan: van het dragen van zware boodschappentassen, het optillen van kinderen, klussen tot een foutieve techniek bij het tennissen.

Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor u doen?


Samen met de fysiotherapeut kijkt u hoe u te zware of verkeerde belasting (en daarmee pijn) kunt voorkomen. Bovendien gaat het erom de kracht en de coördinatie in de arm terug te krijgen. U doet daarom speciale spieroefeningen. 

Meer informatie over de mogelijke behandelingen die wij hiervoor in kunnen zetten kunt u vinden bij algemene fysiotherapie en Echografie en Shockwave therapie
 

Bij welke locaties kunt u terecht voor uw behandeling?