Rianne Kempe

Bekkenfysiotherapeute

BIG nummer: 39034095604

Werkt op onze locatie St. Antonius Ziekenhuis Woerden

 

"Het bekkenbodemgebied is een speciaal gebied van het lichaam. Daardoor wordt een bekkenbodemklacht meestal als meer privé ervaren dan bijvoorbeeld een knieklacht. Daarom zal ik het onderzoek en de behandeling van de bekkenbodem altijd afstemmen met de patiënt.

Het mooiste aan mijn vak vind ik samen met de patiënt te zoeken naar wat hem verder helpt en wat haalbaar is in zijn situatie. Maatwerk dus.

Ik vind het belangrijk goed uit te leggen wat er aan de hand is, zodat de patiënt het begrijpt en gemotiveerd is ermee aan de slag te gaan.

Naast de bekkenregio kijk ik ook naar andere factoren die mogelijk invloed hebben op de klacht, zoals een hoge ademhaling of stress. Ademoefeningen en ontspanning zijn vaak een belangrijk onderdeel van mijn behandeling.

Patiënten omschrijven mij als deskundig, vriendelijk, begripvol. Een therapeut waar je je vertrouwd en op je gemak voelt.

Bij FMW werken enthousiaste collega’s met allerlei specialismen. Het samenwerken met elkaar maakt FMW tot een inspirerende werkplek.

Naast het werken als bekkenfysiotherapeut geef ik ook graag les. Zo geef ik onder andere les voor het Nederlands Paramedisch Instituut in de cursus functiestoornissen van de bekkenbodem en de myofasciale triggerpoints in de bekken- buik- bilregio."

Speciale kennis van:
> bekkenfysiotherapie
> dry needling
> stuitklachten
> diastase
> Echografie buik/bekken