Koos van Chastelet

Algemeen fysiotherapeut
Manueel therapeut

lid van de maatschap

BIG nummer: 19033358304

Werkt op onze locatie St. Antonius Ziekenhuis Woerden en Gezondheidscentrum Linschoten 

“Het lichaam herstelt uiteindelijk veel zelf, maar met manuele therapie komt dat herstelproces versneld op gang. Manuele therapie geeft snel resultaat bij klachten die samenhangen met het minder goed kunnen bewegen van een gewricht. We nemen beperkingen aan het bewegingsapparaat weg. Daardoor kan iemand weer beter functioneren.

Na mijn fysiotherapie opleiding wilde ik meer weten over de wervelkolom: hoe werken die gewrichten, hoe maak je alles weer los en soepel? Juist die technische kant boeit me. 
Elke patiënt is een soort puzzel: wat is het probleem en welke optimale oplossing hoort daarbij?

Ik behandel ook kleine kinderen met het KISS-syndroom: dat is dikwijls een gevolg van pijnlijke en geblokkeerde bovenste nekgewrichtjes. Soms zijn ze al maanden aan het huilen. Zo’n kind is heel puur, die houdt je niet voor de gek. Er is echt iets aan de hand. Ouders zijn vaak radeloos.

Als je dan in twee a drie behandelingen resultaat boekt, is dat prachtig. Zo’n behandeling gaat in nauwe samenspraak met de arts en de kinderfysiotherapeut. De kinderfysiotherapeut blijft de motorische ontwikkeling in de gaten houden.  

Ik ben in onze praktijk medeverantwoordelijk voor onder meer personeelszaken en automatisering."
 
Speciale kennis van:
Manueel therapie (MMT)
Kinderen met KISS-syndroom