Connie van Erp

Kinderfysiotherapeute

BIG nummer: 79033567604

Werkt op de locaties St. Antonius Ziekenhuis Woerden en Molenvliet

"Het mooiste aan mijn vak vind ik het blij maken van kinderen en ouders. Ze zijn blij als het kind geleerd heeft hoe het zijn motorische vaardigheden kan uitbreiden. Het gaat om het wegnemen van bewegingsangst en –onrust. Daarnaast is het bijvoorbeeld zeer de moeite waard om scheve hoofden van zuigelingen weer rond te ‘maken’.

Het belangrijkste in het contact met mijn cliënten vind ik het wederzijds vertrouwen van zowel ouders als kinderen. Daarnaast is het van groot belang dat de kinderen altijd ‘van de ouders blijven’. Het geven van informatie en advies aan de ouders heeft veel positief therapeutisch effect. 
De kinderen en hun ouders bepalen de snelheid van de therapeutische veranderprocessen. Het fijnste is wanneer een kind ook plezier beleeft tijdens de behandeling. Ik heb een bijzondere herinnering aan een kind van 2,5 jaar die scheef liep. Na een paar behandelingen en adviezen liep het weer gewoon recht.

Ik heb veel geduld met kinderen en laat ze in hun waarde. Mensen vinden mij rustig, communicatief, informatief en transparant. Het fijne van mijn werkplek zijn de korte communicatielijnen met de kinderartsen. Soms doen we gezamenlijke consulten. Ik werk als het nodig is nauw samen met onze manueel therapeuten, ook bij baby's.”
 

Speciale kennis van:
> Kinderfysiotherapie (M Pht)