Oefengroep in warm water

Bij de Fysiotherapeuten Maatschap Woerden kunt u oefenen in water, hydrotherapie. U wordt begeleid door een fysiotherapeut. De tijdsduur van de therapie is 1 ½ uur , waarin u een half uur groepsles krijgt, en indien nodig, daarvoor of daarna individueel wordt behandeld.

Voor wie
Het programma is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- of bewegingsapparaat. Dit kunnen pijnklachten, bewegingsbeperkingen, reumatische aandoeningen of chronische klachten zijn. Dit kan via verwijzing door de huisarts/specialist of in overleg met een collega-fysiotherapeut als voortzetting van een al gestarte behandeling of via directe toegankelijkheid fysiotherapie.

Doel
Het doel van oefentherapie in water is gebruik te maken van de opwaartse druk van het water. Dit heeft 2 voordelen:

- Hierdoor is het bewegen veel makkelijker dan "op het droge". Het kost minder kracht, waardoor het makkelijker is de bewegingen volledig en goed uit te voeren. Dit bevordert de mobiliteit (beweeglijkheid) in de gewrichten
- Als tegen de druk van het water in bewogen wordt, kosten de bewegingen meer kracht. Dit heeft een spierversterkend effect
 

Vergoeding

Dit is verschillend per indicatie en verzekering. Wij gaan ervan uit dat u op de hoogte bent van de vergoedingen van fysiotherapie die uw verzekeraar u biedt in de door u afgesloten polis. Mocht u hierover twijfelen, neem dan contact op met u verzekeraar of klik hier op Bent u goed verzekerd?

Locatie
De therapie vindt plaats in het Batensteinbad, van Helvoortlaan 40, 3443 AP in Woerden.

Groepstijden
Woensdag: 10.30 - 12.00 uur.
Vrijdag 8.00 - 9.30 uur

Aanmelding / informatie
U kunt een afspraak maken of meer informatie verkrijgen door contact op te nemen met ons secretariaat in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, tel: 0348 - 724700 of kom langs op een van onze vestigingen.

 

  Laatste nieuws

Vacature hart/long fysiotherapeut
Lees meer
Vacature Master Geriatrie Fysiotherapeut
Lees meer
Nieuw telefoonnummer locatie St Antonius
Lees meer

Reviews