Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider 5 Slider

TENS

Een eenvoudige behandeling om minder pijn te voelen is de TENS-behandeling. TENS is een afkorting van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. TENS kan gebruikt worden bij acute of chronische pijnklachten. Uw pijnspecialist kan bepalen of een TENS-behandeling voor u geschikt is.

 

Bij de TENS-behandeling wordt de pijn verminderd door lichte elektrische prikkels op de huid. Dit gaat via een klein draagbaar apparaat. Dit is verbonden met elektroden die op de huid geplakt worden. Via deze elektroden krijgt u elektrische prikkels. De TENS-behandeling is niet gevaarlijk of schadelijk. Een gespecialiseerde fysiotherapeut begeleidt de TENS-behandeling.

 

De mate van pijnverlichting tijdens en na het gebruiken van TENS, is per persoon verschillend. Vaak wordt de behandeling toegepast in combinatie met pijnmedicatie en/of zenuwblokkade.

 

De TENS-behandeling kan ervoor zorgen dat:

  • De pijnzenuwen gaan minder goed werken.
  • De zenuwbanen die zorgen dat de pijn minder gevoeld wordt, gaan juist beter werken.
  • Het lichaam gaat meer endorfinen maken. Dit is een stof met pijnstillende werking.

 

De eerste instructie krijgt u van uw fysiotherapeut. Daarna kunt u, gedurende een proefperiode, uitproberen of de TENS-behandeling bij u het gewenste resultaat oplevert.

 

Onze specialisten op het gebied van TENS


Annemiek Vonk-Hagen