Jeannette van Leeuwen-Boerman

Psychosomatisch fysiotherapeute
Leefstijlcoach, Mindfulness trainer

BIG nummer: 39033178504

Werkt op onze locatie St. Antonius Ziekenhuis Woerden en Staatsliedenkwartier
Aangesloten bij het NPSN (Netwerk psychosomatisch fysio- en oefentherapeuten)
                                Netwerk FNS (Functionele neurologische stoornissen)


“Met veel plezier werk ik vele jaren binnen de fysiotherapie. Ik heb meerdere specialisaties gedaan. De laatste jaren gaat mijn hart vooral uit naar de psychosomatische fysiotherapie.

Ik zie met name mensen met burnout, stress, hyperventilatie, angsten, vermoeidheid, spanningshoofdpijn, slaapproblemen, somberheid, BPPD, FNS, PDS, chronische(pijn) klachten, fibromyalgie en onverklaarde klachten.


Het mooiste aan mijn vak vind ik de ontmoeting met mensen. De groei die je ziet tijdens de behandelingen bij een patiënt met psychosomatische klachten. Wanneer hij/zij de balans weer leert vinden tussen lichaam en geest nemen de klachten af en komt de patiënt weer beter in zijn vel te zitten.
Belangrijk in een behandeling is om samen op één lijn te komen. De patiënt uitnodigen om in beweging te komen, gemotiveerd te raken op weg naar herstel. Als je iets ziet veranderen in de leefstijl van een patiënt, zie je de persoon ook meer open gaan en verandert er iets in zijn houding. Fijn om iemand te mogen begeleiden om weer in balans te komen in z'n leven.

Mensen omschrijven mij als geduldig, zacht, uitnodigend, stimulerend en soms ook confronterend d.m.v. een behandelmethode, maar dat geeft dan vaak juist inzicht in de problematiek. Het laat ook zien wat er nodig is te veranderen in een leefstijl, emotie of gedrag.

Toen ik nieuw binnen kwam bij de FMW werd ik heel warm ontvangen door alle collega's die daar werkzaam zijn. De betrokkenheid bij de patiënten en de diversiteit in specialismen maken het een fijne werkplek. Ik vind het belangrijk om  samen te werken met collega's, huisartsen, POH GGZ, psychologen en andere specialisten om overleg te plegen of om door te verwijzen als dat nodig is.”

Speciale kennis van:
> Psychosomatische fysiotherapie

> Leefstijlcoaching

> Mindfulness

> FNS

> Duizeligheid en BPPD