“Het gaat erom de kwaliteit van leven te verbeteren”

 

Suzanne Menick


Algemeen fysiotherapeute
Fysiotherapie bij longaandoeningen

BIG nummer: 59035221704

Werkt op onze locatie St. Antonius Ziekenhuis Woerden

“We nemen echt de tijd om met mensen te praten en om samen te werken aan het verminderen van hun klachten. Ik denk dat ik zorgzaam en invoelend ben en goed kan luisteren. Dat luisteren is belangrijk. Mensen willen gehoord worden. Veel chronische patiënten zie ik één, twee keer per week. Met hen bouw je een stevige band op. 

Het is fijn om te ervaren dat mensen baat hebben bij mijn adviezen. Sommigen zullen misschien nooit meer helemaal beter worden, maar de kwaliteit van hun leven verbetert wel. Nieuwe longpatiënten kunnen erg gejaagd en onrustig binnenkomen. Ik geeft ze tips en doe ademhalingsoefeningen. Soms valt dan ineens het kwartje: ‘O, ja, nu begrijp ik het. Als ik zo adem, heb ik het minder benauwd.’

Het zijn kleine dingen in het dagelijks leven die veel verschil kunnen maken. Door samen te oefenen verbetert de situatie. Sommige mensen gaan heel moeizaam de trap op. Maar uiteindelijk kunnen ze die trappen dan wel weer nemen.
Een andere keer gaat het erom dat mensen stabiel blijven of minder snel achteruitgaan. Ook dat is winst. Mensen gaan allemaal op eigen wijze om met hun ziekte. Ik motiveer en geef advies. Een behandeling is altijd zinvol. Mensen kunnen er erg van opknappen.

FMW is een fijne, grote groep, waarin veel kennis gedeeld wordt. Mensen vinden het soms wat massaal, maar door die diverse locaties blijft het toch ook persoonlijk. Wie hier in het St. Antonius Ziekenhuis de praktijk binnenloopt, wordt meteen begroet en vaak herkend.”

Speciale kennis van:
Longaandoeningen
> Hartrevalidatie

 

  Laatste nieuws

Vacature hart/long fysiotherapeut
Lees meer
Vacature Master Geriatrie Fysiotherapeut
Lees meer
Nieuw telefoonnummer locatie St Antonius
Lees meer

Reviews