Het menselijk lichaam is een prachtig en ingewikkeld bouwwerk

 

Sjaak Vermeulen

Algemeen fysiotherapeut
Manueel therapeut

BIG nummer: 99919864404

Werkt op onze locaties Gezondheidscentrum Woerden en Snel & Polanen.

“Het menselijk lichaam is een prachtig en ingewikkeld bouwwerk. Wetenschappers, kunstenaars en bouwkundigen kunnen er alleen maar van dromen om zoiets moois te bouwen. Soms zijn er dingen aan het lichaam die minder goed werken dan dat we zouden willen. De puzzel die er dan ontstaat is reuze interessant. Het vinden van het probleem en het bedenken van een oplossing is het mooiste wat je kunt doen in het leven. In dit vak heb ik de luxe dat ik elke dag samen met patiënten kan werken aan deze puzzels.

Het is voor mij belangrijk om een goede diagnose te kunnen stellen en het vervolgens goed uit te leggen aan een patiënt. Het is van belang dat iemand weet waarvoor hij of zij aan het werk is tijdens het oefenen. Een intrinsiek gemotiveerd persoon is immers niet te stoppen.

Mensen zien mij als een therapeut die enthousiast wordt van het delen van kennis, kritisch is in de uitvoeringen van oefeningen en zich flexibel opstelt in het belang van de patiënt. Iemand die geïnteresseerd is in het verhaal achter de persoon en de tijd neemt om te luisteren.

Het mooiste dat ik tot nu toe heb meegemaakt is dat een patiënt mee ging denken in het toevoegen van oefeningen aan zijn 'huiswerk', omdat hij geleerd had welk doel de oefeningen hadden en op welke manier dat doel behaald kon worden.

Als ik een second opinion voor een patiënt wil, om zo goed mogelijk een diagnose te stellen bijvoorbeeld, is er altijd een collega beschikbaar. Binnen de FMW is elke specialisatie aanwezig. We denken met elkaar mee om de beste diagnose te stellen en de beste behandeling in te zetten.

de FMW en ik zijn flexibel, om mensen zo snel mogelijk en zo goed mogelijk te helpen.”

speciale kennis van:
> Manueel therapie

 

  Laatste nieuws

Vacature hart/long fysiotherapeut
Lees meer
Vacature Master Geriatrie Fysiotherapeut
Lees meer
Nieuw telefoonnummer locatie St Antonius
Lees meer

Reviews