F.M.W. bestaat 30 jaar!

22-04-2015 - Redactie

De Fysiotherapeuten Maatschap Woerden, klantvriendelijke en deskundige fysiotherapie sinds 1985.

In de huidige vorm bestaat de maatschap 30 jaar. Maar de oprichters van de F.M.W., Roel Knobbe, Nanne van Bemmel, Henk Molmans en Jos Timmer, zijn al eerder in Woerden gestart met het geven van fysiotherapeutische behandelingen.

Geschiedenis
Roel Knobbe had sinds 1961 een praktijk aan huis en later ook in het rooms-katholieke ziekenhuis Ope Deï. In 1968 startte Nanne Van Bemmel zijn praktijk. Later verzorgde hij ook de behandelingen in het Algemeen Ziekenhuis.
In 1970 fuseerden de beide Woerdense ziekenhuizen tot het Hofpoort ziekenhuis, maar bleven de beide locaties nog wel bestaan. Het gevolg was dat een flink deel van de operaties van het Algemeen Ziekenhuis aan de Meeuwenlaan naar het Ope Dei aan de Utrechtse straatweg verhuisde. Daardoor werd ook het aandeel klinische fysiotherapie aan de Meeuwenlaan kleiner. Dit leidde tot overleg tussen Van Bemmel en Knobbe, die praktijk voerde in het Ope Dei en zo tekenden zij een samenwerkingsovereenkomst per  juni 1970. Zo ontstond de eerste maatschap. In 1972 kocht Henk Molmans zich als 3e maat in. In 1973 kwam Jos Timmer bij Van Bemmel werken en wilde zich inkopen in de maatschap. En zo ontstond de viermans maatschap per april 1974.
In 1980 zijn de twee ziekenhuizen in Woerden, samengevoegd in het huidige gebouw van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Dit was ook het moment dat wij ons als praktijk hier vestigden.

Fysiotherapeuten Maatschap Woerden
Op 1 april 1985 wijzigde de regelgeving en hebben we een nieuwe maatschap gevormd, de huidige Fysiotherapeuten Maatschap Woerden. In onze modern ingerichte praktijk in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis hebben we veel verschillende specialisaties ondergebracht. Door de jaren heen is de samenwerking met het Hofpoort geïntensiveerd en later is daar de samenwerking met de Sint Maartenskliniek bij gekomen. Daarnaast heeft de maatschap door de jaren heen stevig uitbereid in en om Woerden tot maar liefst 9 locaties in totaal.
Voor al uw klachten hebben wij nog steeds de beste behandeling. Dus neem gerust contact op met ons secretariaat.

In de afgelopen 30 jaar hebben ook Liesbeth van de Werken, Ad Molenaar, Barbara van Willigen, Cees Blonk en Marieke van Engelenburg in de maatschap gezeten en hun enorme inzet gehad, waardoor de praktijk kon uitgroeien tot wat deze nu is. De huidige maatschap bestaat uit Hajo van de Berg, Anke Bernink, Lilia van der Weijden, Tim Poot, Koos van Chastelet, Max Hartvelt, Eveline Wondergem, Wouter Kroon en Saskia van Ooijen. Ook de komende jaren zullen wij ons met veel ambitie en plezier blijven inzetten voor deze prachtige maatschap!

 Een foto uit de jaren '70. Van links naar rechts: Roel Knobbe, Nanne van Bemmel en        Henk Molmans

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
 

  Laatste nieuws

Vacature hart/long fysiotherapeut
Lees meer
Vacature Master Geriatrie Fysiotherapeut
Lees meer
Nieuw telefoonnummer locatie St Antonius
Lees meer


6 dagen per week geopend!


Reviews


Goede zorg

Als u kiest voor een Pluspraktijk bent u verzekerd van zeer goede zorg. U kunt rekenen op heldere informatievoorziening en ruimere openingstijden.