Woerden in Balans, start 5 april 2019

03-04-2019 - Redactie

 

Woerden In Balans valpreventie start op 5 april met nieuwe groepen

Vallen is bij oudere mensen een groot gezondheids - en maatschappelijk probleem. De gevolgen voor de gezondheid en mobiliteit zijn groot. In januari 2019 is het Beweegteam Woerden samen met de Fysiotherapeutenmaatschap Woerden en Fysio-Aktief gestart met het programma In Balans, gericht op zelfstandig wonende 65 plussers die zich onzeker op de been voelen tijdens lopen, bang zijn om te vallen en / of al vaker zijn gevallen. Het is een groepsprogramma met als doel het voorkomen van valongevallen bij senioren (65+) door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning. De cursus In Balans voor ouderen bestaat uit voorlichting en een beweegprogramma.

In januari is de eerste groep gestart met 12 deelnemers. Deelnemers zijn enthousiast, merken al vooruitgang en ervaren de gezelligheid van het trainen in groepsverband.
Quotes “ik sta makkelijker op uit een stoel “(Geri), “het lopen gaat beter” (Joop), “ik ben naast de lessen ook zelf meer gaan bewegen”(Ton)

 

Op vrijdag 5 april starten we met twee nieuwe groepen In Balans. In eerste instantie is er een gezamenlijke informatie bijeenkomst van 14.30-16.00 uur in het Brediushonk, Kievitstraat 40, Woerden. De training zal dan in totaal 13 weken duren 2 x p/wk op de dinsdagmiddag en vrijdagmiddag.  De exacte tijden hoort u op de informatiebijeenkomst. De informatiebijeenkomst in kosteloos, als u besluit zich in te schrijven voor de cursus dan betaalt u daarvoor een eigen bijdrage van €75.

U kunt zich opgeven voor In Balans via Maarten Stiggelbout van het Beweegteam via e-mail: maarten@beweegteamwoerden.nl of mobiel: 06-34443230.

 

 

 

  Laatste nieuws

Woerden in Balans, start 5 april 2019
Lees meer
Nieuwe kaakfysiotherapeut
Lees meer
Medisch specialistische revalidatie bij oncologie
Lees meer


6 dagen per week geopend!


Reviews


Goede zorg

Als u kiest voor een Pluspraktijk bent u verzekerd van zeer goede zorg. U kunt rekenen op heldere informatievoorziening en ruimere openingstijden.